Erdélyi körutazás

Utazás keresés
Ország és régió kiválasztása
Részletes keresés
Erdélyi körutazás - Románia - Közép Románia

Erdélyi körutazás

Erdélyi körutazás
Közlekedés:-
Repülőtér-
Indulás:-
Ellátás:-
Szállás
Szovátán – 3 éj –középkategóriás szálloda 2-3 ágyas fürdőszobás szobáiban
Brassó mellett Négyfaluban – 2 éj – igényes panzióban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás
félpanzió
Közlekedés
kényelmes luxusbusszal
felszállási lehetőségek: Békéscsaba, Gyula
Program
1. nap
Békéscsaba-Gyula-Nagyszalonta-Nagyvárad-Király-hágó-Kolozsvár-Marosvásárhely-Szováta
Elutazás a kora reggeli órákban Békéscsabáról. Nagyszalontán Arany János születésének 200. évfordulójáról emlékezünk meg szülőházánál. Nagyvárad után a Király-hágónál tartunk rövid pihenőt. Következő megállónk Marosvásárhely. Autóbuszos városnézés a székelyek legnagyobb városában, séta a Főtéren, Városháza, Magyar színház. Érkezés az esti órákban szálláshelyünkre, Szovátára. Elhelyezkedés, majd vacsora. Este közös séta a városban.


2. nap
Szováta
Üdülés, pihenés, ismerkedés a várossal, fürdőzés vagy fakultatív kirándulás Parajdra.
Szováta a Sóvidék legnagyobb települése és egyetlen város a Kis-Küküllő felső folyása mentén. Szováta felbecsülhetetlen értéke a híres, sós vízű Medve-tó, melyet körbe is sétálhatunk. Szabadidőnkben lehetőség nyílik arra is, hogy megmártózzunk a tóban, élvezzük annak gyógyhatását és a friss levegőt, melyet a tavat körülvevő erdőknek köszönhetünk. A fürdővárosban gyönyörű, többnyire a Monarchia korában épült villa található. Fakultatív program: Parajd – Korond. Reggeli után Parajdra utazunk, ahol ellátogatunk a híres sóbányába és az ott tartózkodásunk alatt élvezzük annak jótékony hatását. A sóbánya éves átlaghőmérséklete 16 Celsius fok körül mozog, így feltétlenül vigyünk magunkkal meleg pulóvert. Ezt követően érkezünk a fazekas művészetéről ismert Korondra, ahol a kirakodóvásáron lehetőség nyílik vásárlásra is. A program ára: 2.600,-Ft/fő+belépő (kb. 25,- Lei). Vacsora, szállás Szovátán.


3. nap
Szováta
Üdülés, pihenés, fürdőzés vagy fakultatív kirándulás Szováta - Bucsin-tető – Gyergyószentmiklós - Gyilkos-tó - Békás-szoros útvonalon.
Reggeli után kirándulás a Bucsin-tetőn keresztül a festői szépségű Békás-szoroshoz. Útközben megtekintjük Gyergyószárhegyen a Lázár-grófok reneszánsz kastélyát, ahol Bethlen Gábor gyerekeskedett, majd Gyergyószentmiklós következik a székelyek és örmények városa. Ezután érkezünk a legendákkal átszőtt Gyilkos-tóhoz, ahol a víz alá került fenyőerdő maradványai láthatóak. A Békás-szoros hasadékvölgyén áthaladva csodálatos természeti kép tárul elénk. Visszatérve Szovátára ismerkedünk a várossal, séta a Medve-tó partján. A fürdővárosban gyönyörű, többnyire a Monarchia korában épült villa található. A program ára:4.000,- Ft/fő. Vacsora, szállás Szovátán


4. nap
Szováta-Farkaslaka-Székelyudvarhely-Brassó-Predeal
Reggeli után Brassó felé indulunk. Útközben elsőként Farkaslakán állunk meg, ahol ellátogatunk Tamási Áron szülőházához. Székelyudvarhelyre, a „legmagyarabb” városba érkezve a belvárosban teszünk egy sétát, megtekintjük a szoborparkot. Továbbutazunk Brassóba, az erdélyi szászok egykori nagy központjába. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a várossal, a nevezetes Főtérrel, ahol a Városháza is található, és megnézzük a híres Fekete-templomot. Ezután szálláshelyünkre utazunk, elhelyezkedés, vacsora.


5. nap
Predeal-Sinaia-Törcsvár-Brassó
Reggeli után déli irányba, a Kárpátokban fekvő Sinaia üdülőváros felé indulunk. Itt található a román királyok egykori kastélya, mely gyönyörű környezetben fekszik és Románia leglátogatottabb turista-nevezetessége, Európa egyik legszebb uralkodói rezidenciája. Utunkat Törcsvár felé folytatjuk, ahol a „Drakula”-kastélyt tekintjük meg. A napot egy séta zárja Brassóban, majd visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.


6. nap
Nagyszeben-Déva-Máriaradna-Arad-Békéscsaba
Korai reggelink után hazaindulunk. Útközben rövid pihenőt tartunk Nagyszebenben, szászföld történelmi fővárosában, ahol megtekintjük az evangélikus püspöki Székesegyházat, sétálunk a hangulatos óvárosban. Déva felé utazunk tovább, siklóval felmegyünk a várba, melynek építéséhez fűződik a Kőmíves Kelemen népballada története. Rövid pihenőt tartunk a híres búcsújáróhelyként ismert Máriaradnán, ahol megtekintjük a gyönyörű kegytemplomot. Érkezés Békéscsabára az esti órákban.

Az ár tartalmazza
6 éjszaka szállást félpanziós ellátással, autóbusz költségét, idegenvezető költségét
Az ár nem tartalmazza
betegség-, baleset-, poggyász és útlemondási biztosítás költségét, belépők díját
Kedvezmények
Nyugdíjas kedvezmény: 5 %
Gyermek kedvezmény 3. ágyon (14 éves korig): 10 %


Nem található a szálloda áttekintése.

A GPS koordináták nem elérhetőek