Herkulesfürdői emlékek - Hajózás a csodás Kazán szorosban

Herkulesfürdői emlékek - Hajózás a csodás Kazán szorosban, Románia, 2018-09-28, Félpanzió

Herkulesfürdői emlékek - Hajózás a csodás Kazán szorosban

Herkulesfürdői emlékek - Hajózás a csodás Kazán szorosban
Időpont:
2018-09-28 – 2018-09-30
Időpont változtatás
Időtartam:3 nap / 2 éj
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Félpanzió
Utazás száma:59920446
29 600 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Leírás
Herkulesfürdő európai hírű fürdőhely, a Mehadia és Cserna hegység által körülvett völgyben fekszik, Orsovától 20, a Kazán szorostól mindössze 25 km-re.A fürdő gyógyvizeiről híres: az itt feltörő termálvizek gyógyító hatását már a rómaiak is ismerték. A 19. században kiépült fürdő igazi monarchiabeli fürdőhellyé vált, melynek hangulatát máig megőrizte.
Szállás
2 éj Herkulesfürdőn igényes Panzióban, 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás
félpanzió ( reggeli és vacsora)
Közlekedés
Telekgerendásról és Békéscsabáról komfortos, kényelmes autóbusszal
Csatlakozási lehetőségek: Orosháza- Kaszaper- Mezőkovácsháza- Battonya
Program
1. nap
Telekgerendás - Békéscsaba – Arad – Temesvár –Buziásfürdő- Herkulesfürdő
Indulás a reggeli órákban Telekgerendásról-Békéscsabáról, határátlépés Battonyánál. Első megállónk a Bánság legnagyobb városában Temesváron lesz, ahol felkeressük a főbb látnivalókat: Dóm téren a Római Katolikus székesegyház épülete, Szentháromság-szobor, Katolikus püspöki palota, az egykori kormányszéki palota, ahol Ady Endre írnokoskodott, felkeressük a 19. századi szecessziós palotákkal övezett híres temesvári korzót is. a középkori kolostorok romjai. Továbbutazva egy kis kitérőt teszünk a Temesvártól 33 km-re lévő egykori híres temesi fürdővárosba, Buziásfürdőre, melynek több alkalommal volt fürdővendége Deák Ferenc is. Fürdői, mofettái ma is működnek, megkóstolhatjuk a gyógyvizet és teszünk egy sétát a fürdőtelep hatalmas parkjába, mely ritka fák otthona. A késő délutáni órákban érkezünk szálláshelyünkre, Herkulesfürdőre, az Osztrák-Magyar Monarchia leghíresebb fürdőhelyére ahol Ferenc József és Erzsébet is többször megfordult. Elhelyezkedtünk a panzióban, vacsora.


2. nap
Herkulesfürdő – Orsova – hajókázás
Reggeli után Herkulesfürdő felfedezésére indulunk: Gyógycsarnok, Kaszinó, Erzsébet királyné villája, Szapáry-fürdő, Sarolta-fürdő, Herkules szobor, a város fölötti dombon emelkedik a Szent Anna kolostor – innen szép kilátás az orsovai öbölre majd, a szomszédos Orsova városával ismerkedünk, ahol a Szent koronát ásatta el Szemere Bertalan 1849-ben. Látnivalók: Szent korona emléktábla, Római Katolikus templom, majd egy felejthetetlen hajóút (kb. 3 óra) következik. A hajó fedélzetéről csodálhatjuk meg a Kis -és Nagy-kazán szorosok drámai szépségét, valamint a Vaskapu Nemzeti Park természeti látványosságait. A kellemes hajózás után visszatérünk szálláshelyünkre, szabadprogram, vacsora


3. nap
Herkulesfürdő- Bigar - Oravicabánya -Temesvár –Arad – Békéscsaba - Telekgerendás
Reggeli után még lehetőség nyílik egy rövid fürdőzésre valamelyik helyi szállodában, vagy még egy sétára, majd hazautazás. Hazafele megállunk a mesebeli Bigar vízesésnél, ami egy igazi varázslat és még csak kevés turista fedezett fel, majd betérünk Oravicabányára, ahol a település híres színháza – a bécsi Burgtheater hiteles mása . Folytatjuk utunkat, Temesvár, Arad útvonalon. Érkezés az esti órákban.

Az ár tartalmazza
szállás, félpanziós ellátás, autóbusz költség, idegenvezető költségét
Az ár nem tartalmazza
: Biztosítást, fakultatív program ára (hajózás a Kazán-szorosban, létszámtól függően kb. 100 ,- Lei / kb 7.000,- Ft)

Választott utazás: Herkulesfürdői emlékek - Hajózás a csodás Kazán szorosban | Románia | autóbusz | Időpont: 2018-09-28 – 2018-09-30 | Félpanzió | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI