Hosszú hétvége Horvátországban

Utazás keresés
Ország és régió kiválasztása
Részletes keresés
Hosszú hétvége Horvátországban - Horvátország - Kvarner - Kraljevica

Hosszú hétvége Horvátországban

Hosszú hétvége Horvátországban
Közlekedés:-
Repülőtér-
Indulás:-
Ellátás:-
Szállás
1 éj Plitvicei tavak közelében lévő 3*-os szálloda 2-3 ágyas, zuhanyzós szobáiban büfé reggelivel, igény szerint vacsora 2.400 ,- Ft/fő
2 éj Kraljevicán, tengerparti 2* -os szálloda 2-3 ágyas, zuhanyzós szobáiban félpanzióval
(büfé reggeli és büfé vacsora)
Ellátás
félpanzió
Közlekedés
autóbusszal
Felszállási helyek: Békéscsaba- Mezőberény- Gyomaendrőd- Mezőtúr- Törökszentmiklós- Szolnok- Budapest- Siófok- Nagykanizsa
Program
1. nap
Elutazás Békéscsabáról a kora hajnali órákban Mezőberény- Gyomaendrőd- Törökszentmiklós- Szolnok- Budapest- Siófok- Nagykanizsa útvonalon. Folyamatos utazás, útközben rövid pihenőkkel. Érkezés a kora délutáni órákban Horvátország első számú Nemzeti Parkjába a Plitvicei tavakhoz. Látogatást teszünk a „horvát természet gyöngyszeme”-ként említett, a 1949-ben nemzeti parkká nyilvánított területen, ahol tizenhat tó található. A tavakat megszámlálhatatlan zuhatag, vízesés köti össze. Négyórás program keretében gyalogosan, kisvonaton és hajón tekintjük meg fantasztikus vízeséseit, kristálytiszta vizű tavait, csobogó forrásait. A csodálatos élménnyel feltöltődve indulunk a tavakhoz közeli szálláshelyünkre. Este a szállás elfoglalása.

2. nap
Reggeli után folytatjuk utunkat a tengerpart felé. Megállunk a hangulatos Crikvenicán egy rövid városnézésre, majd ellátogatunk a helyi piacra is. Folytatva utunkat a déli órákban érkezés Kraljevicára, elhelyezkedés a szállodában. Szabadprogram, fürdőzési lehetőség a Scott - és Dubno - öblök különleges strandjain. Vacsora, szállás.

3. nap
Reggeli után pihenés és fürdőzés vagy fakultatív program lehetőség (min.20 fő) a Kvarner öböl legnagyobb szigetére, Krk szigetére. Utunk első állomása Punat, ahonnan rövid hajóúttal átmegyünk a kicsiny Kosljun szigetre, és megtekintjük a Ferences szerzetesek kolostorát és múzeumát. Ezt követően Krk városába utazunk. Városnézés: városfalak, bazilika megtekintése, vásárlási lehetőség. Ezután a hangulatos Vrbnik városkát látogatjuk meg, mely egy igazi kis mediterrán falu, egyben a sziget egyik legrégebbi települése is. Krk sziget keleti részén, egy a tengerszint fölé meredeken emelkedő magas sziklán fekszik, csodálatos rálátással a tengerre. Sétálunk a zegzugos utcácskáin, felkeressük népszerű látványosságait, Szent Mária plébánia templomot, harangtornyot és hangulatos főtérét. Megkeressük a világ egyik legszűkebb utcáját a Klancicot, amely mindösszesen 40 cm széles. Kellemesen elfáradva megkóstoljuk Isztria legjobb borát, a vrbniki bort, füge pálinkát, ami mellé szárított sonkát és helyi sajtot, házi kenyeret is felszolgálnak a pincészetben (vásárlásra is nyílik majd lehetőség). A délután hátralévő részét Baskan, a Krk sziget déli részén töltjük, mely egyben a sziget leghíresebb tengerparti része... Csodálatos természeti értékekkel rendelkezik: kristálytiszta vizű tengerpart, hangulatos óváros, mediterrán hangulatú szűk utcácskákkal, szorosan egymás mellé épült házakkal. Több tucat kisebb-nagyobb stranddal rendelkezik, melyek közül a legkedveltebb a 2 km hosszú, 1999 óta kék zászlós minősítésű óváros előtt húzódó strand, a Nagy Part a Velika Plaza. A parton napágyat, napernyőt lehet bérelni, van tusoló, számos étterem, árusok sokasága. A fürdőzés mellett a tenger szerelmesei vízi síelhetnek, szörfözhetnek, banánozhatnak vagy kajakot, kenut is kölcsönözhetnek. Aki nem fürdőzik,a városka tengerparti sétányán és szűk utcáin bolyonghat: felkereshetjük a Szent Háromság plébánia templomot, mely Baska legnagyobb barokk stílusban épült temploma, a Keresztelő Szent János templomot, a Majka Bozja templomot, és a Szent Márk kápolnát. Az esti órákban visszautazás a szálláshelyünkre, vacsora, szabadprogram. (Fakultatív program ára: 8.900,- Ft/fő + 17 Euro)


4. nap
Reggeli után a méltán híres Opatijaba indulunk. Kellemes klímája, gyönyörű fekvése miatt már az Osztrák-Magyar Monarchia idején is kedvelt üdülőhely volt, a gazdag arisztokraták elegáns villákat építettek, melyek ma luxusszállodákként üzemelnek. A város legpatinásabb épületei a hangulatos tengerparti promenádján helyezkednek el. A város nevezetességei a „Leány a sirállyal”szobor, az Angyali üdvözlet temploma és a Szent Jakab templom. Rövid szabadprogram és vásárlási lehetőség után délután búcsút veszünk a Kvarner - öböltől, érkezés Békéscsabára az éjszakai órákban.
Az ár tartalmazza
szállás, ellátás, autóbusz költség, idegenvezető költségét
Az ár nem tartalmazza
BBP, stornó biztosítást, fakultatív program ára, belépők ára
Kötelező stornó és BBP biztosítás: 3.000,- Ft/fő Üdülőhelyi illeték: 1.800,- Ft/fő
Belépők várható költsége: Plitvicei tavak felnőtt 180,- diák: 110,- gyermek: 80,- Kuna /fő


Nem található a szálloda áttekintése.

A GPS koordináták nem elérhetőek