Húsvét a Vajdaságban

Húsvét a Vajdaságban, Szerbia, 2018-03-30, Félpanzió

Húsvét a Vajdaságban

Húsvét a Vajdaságban
Időpont:
2018-03-30 – 2018-04-02
Időpont változtatás
Időtartam:4 nap
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Félpanzió
Utazás száma:57403035
45 900 Ft -tól ( | -0 %)
Leírás
E tavaszt köszöntő 4 napos ünnep alatt szeretnénk egy kevésbé ismert, keveset látogatott, így méltatlanul elfeledett vidékre kalauzolni. Pedig ez a délvidéki terület éppúgy hazánk szerves részét alkotta, így magyar anyanyelvű, magyar szívű, magyar lelkületű igazi vendégszerető emberek lakják. Tartson velünk, hogy megismerhessük ezt a vidéket is!
Szállás
Vajdasági ökofarm területén lévő különböző vendégházak 2-3-4-5 ágyas szobáiban, melyek mindegyike igényesen berendezett, szép bútorzatú, saját ,vagy 2 szobához közös fürdővel rendelkeznek
Ellátás
Félpanzió
Közlekedés
Autóbusszal Békéscsabáról
Felszállási lehetőségek: Csorvás, Orosháza, Hódmezővásárhely, Szeged
Program
1. nap
: 7:00 órakor indulunk Békéscsabáról Csorvás - Orosháza - Szeged útvonalon.Határt Röszkénél lépünk. Megérkezünk Szabadkára, mely a vajdasági magyarok szellemi és kulturális központja, valamint Kosztolányi Dezső és Csáth Géza szülővárosa is volt egykoron. Elkezdjük városnézésünket: régi Városháza és díszterme, Zsolnay –kutak, séta a belvárosban. Ezt követően Szabadka kedvelt kirándulóhelyét, Palicsot keressük fel. A város a településről elnevezett tó partján fekszik, gyakorlatilag Szabadka elővárosa. Első említése Paly néven 1462-ben, Mátyás király adománylevelében történt, amikor a pusztát anyjának ajándékozta. A település a 19. század közepén kezdett felépülni, ekkor fedezték fel a tó vizének és iszapjának gyógyító voltát. Mai szecessziós külsejét az 1900-as évek elején nyerte el. A Monarchia felkapott fürdővárosai között tartották számon. Ma a Nagy park természeti értékeivel, nyugalmával, csendjével és az autentikus 20. századi szecessziós épületeivel egyedülálló oázissá varázsolja Palicsot. A víztorony, a Nagy terasz, a Zenepavilon és a Női strand igazi látványt nyújt az odalátogatóknak. Ebédünket is itt a híres palicsi étteremben tölthetjük majd el. /fakultatív/ A tóparti legendás és autentikus Kisvendéglő már 165 éve Palics legszebb történeteivel várja vendégeit. Ezt követően továbbutazás Kishegyesre, a Délvidék egyik talán leghangulatosabb szálláshelyére érkezünk, a rönkfa bútorokkal berendezett, szép szobákkal, étteremmel ellátott, a hagyományokat őrző,de modern felszereltségű ökobirtokra, ahol házigazdáink igazi vendégszeretettel várnak már bennünket. Szobák elfoglalása, majd ismerkedés a birokkal. A tanya épületei, a Tájház és a Pékmúzeum, a hagyományos vajdasági építészet értékeit dícsérik és ezek a hangulatos fehérfalú épületek ideális helyet biztosítanak a régi hagyományos népi foglalkozások felelevenítésére és a hagyományok ápolására is Itt tartózkodásunk alatt megízlelhetjük a hagyományos házias ételeket és megtapasztalhatjuk a szíves falusi vendéglátás élményét is.

2. nap
Egy hosszabb történelmi kirándulásra indulunk., első megállónk Újvidék és a Péterváradi erőd lesz, mely a Délvidék fontos végvári szerepét töltötte be a török időkben. A péterváradi vár azon ritka műemlékünk egyike a Délvidéken, ahol nem csak a több évszázados nagyság romos omladékai maradtak ránk. Így sétálhatunk is a rendezett várudvaron, látogathatjuk a múltat bemutató múzeumot, óratornyából pedig rácsodálkozhatunk a fantasztikus panorámájú Dunára és Újvidék városára is. Akár egy kávét is elfogyaszthatunk a kávéházi teraszon. Az erőd meg¬te¬kin¬té¬se után séta Újvidék han¬gu¬la¬tos belváro¬sában, majd utazás a Duna mentén Újvidék Szent¬end¬ré¬jére, Karló¬cára. A Karlócai békekötésről emlékezünk meg, mely a törökökkel vívott európai háborúk végét jelentette. Az aláírás helyszínén (az egykori vezéri sátor) helyén emelt Békekápolnát is felkeressük, majd továbbutazva Zimonyba érkezünk, Zimony ma Belgrád déli városrésze. Különleges mediterrán hangulatú szűk kis utcái elsősorban a Dalmát-tengerpartra jellemző építészetet és városrendezést idézik, elegáns monarchiabeli házai között mintha megállt volna az idő. Felkeressük a híres Hunyadi tornyot, melyet a Millenium évében 1896-ban emeltek, majd Nándorfehérvári diadalra emlékezünk. Az egykori híres vár több védelmi övezetből kialakított erődrendszer, amely a Kalemegdán-park és Száva közötti dombtetőt, dombaljat foglalja el és Felső- és Alsó várra tagolódik. Egy kis szabadidő után búcsút veszünk Belgrádtól és a késő délutáni órákban visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap
Reggeli, majd a Húsvéti ünnepkörről tartunk egy megemlékezést. Ezt követően szabadon választott: pihenés a farmon, aki kedvet érez hozzá látgatást tesz a kishegyesi Szent Anna templomban, részvétel a katolikus Szentmisén. Ebéd, majd délután közös kürtöskalácssütés az autentikus Pékmúzeimban , ill. műhelyben, bor- és mézkóstolás, mézbor kóstolás!! Ezen a vidéken van Európa legnagyobb hárserdeje, az innen kikerülő hársméz, hársmézbor messze földön híres, ebből kapunk egy kis bemutatót, kóstolót, majd a termékekből vásárolni is lehet! Aki kedvet érez hozzá lovaskocsira is szállhat vagy akár szamaragolhat is. Este egy jó hangulatú zenés vacsorával zárjuk a napot.4. nap
Hagyományos húsvéti locsolkodás, reggeli, majd búcsút veszünk házigazdáinktól. A szomszédos Bácsfeketehegyen részvétel a Húsvéti református Istentiszteleten, majd Óbecse felé vesszük az irányt. Meglátogatjuk a ferencesek által alapított óbecsei Lurkó Gyermekház kis lakóit, adományt adunk át a hátrányos helyzetű gyermekeknek majd a Tisza-parti Zentára érkezünk. Zentát a Vajdaság „legma¬gya¬rabb” váro¬sának tartják, a lakosság döntő több¬sége még ma is magyarnak vallja magát. A város fő ne¬ve¬zetes¬sé¬ge a Zentai csata emlék¬ki¬látója a hatalmas vá¬ros¬háza tornyában. Rövid megemlékezés a zentai csatáról, majd Magyarkanizsa érintésével határt lépünk. Továbbutazás Szeged - Orosháza irányában, érkezés Békéscsabára az esti órákban.
Az ár tartalmazza
autóbusz költségét, szállás,félpanziós ellátás + 1 ebéd költségét, bor, méz kóstoló költségét, 2. napi kirándulás költségét, idegenvezető költségét.
Az ár nem tartalmazza
belépők költségét, az 1,6% stornó, 2 ágyas szoba felárát (3. és 2.200,- Ft/fő utasbiztosítás költségét.

Nem található a szálloda áttekintése.Választott utazás: Húsvét a Vajdaságban | Szerbia | autóbusz | Időpont: 2018-03-30 – 2018-04-02 | Félpanzió | Módosítás

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:
A Békés Tourist általános szerződési feltételeit elfogadom. Személyes adataim kezeléséhez az adatvédelmi szabályzat ismeretében hozzájárulok az ajánlatkérés elküldésével. Az adatvédelmi szabályzat itt található.

Az Ajánlatkérés elküldésével pontosítjuk Önnek az árakat és ellenőrizzük a szabad helyeket. Az Ajánlatkérés elküldése után értesíteni fogjuk a szabad helyekről és az irodánk lehetőség szerint (erről minden foglalásnál irodánk tájékoztatást adunk) opciós foglalást készítünk, további információkat nyújtunk Önnek a foglalás menetéről. Fel szeretnénk hívni figyelmét arra, hogy Ön, mint az üdülés megrendelője, egyben az összes lejjebb felsorolt résztvevőnek a képviselője is, mint mifelénk, mint az üdülés szervezője felé. Ezúton felvállalja az üdülés megrendeléséből származó pénzügyi tartozás fedezésének felelősségét. A foglalási lap elküldésével még nem jön létre az utazási szerződés, az csak a foglalásra küldött Foglalási visszaigazolásban leírt feltételek szerint, a részvételi díj előlegének vagy a teljes összegének irodánkhoz történő beérkezése után jön létre. 

A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.

Ha a honlapunkon véghezvisz egy rezerváció kérelmét, leellenőrizzük az aktuális kapacitást, a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező és nem kötelező illeték árát. Ahogy mindent leellenőriztünk és igazoltunk, azonnal értesítsük önt, megerősítsük a foglalását, és ez után elküldjük a kitöltött utazási szerződést és az iránymutatót, hogy kell mindent elintézni. Az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának lehetősége fenntartva

 A végleges árat az összes illetékkel beleértve, a távozások és érkezések pontos időpontját természetesen szívesen lekérjük önöknek a kérdéseik alapján. Az ár a repülőjegy és a kötelező illetékek árának változásával módosulhat (repülőtéri és biztonsági illetékek, üzemanyag pótdíj és hasonlók szerint). A pontos időt a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt pontosítsák. Hamarabb ezt nem tudjuk pontosan meghatározni.

 

 

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI