Kiruccanás a horvát tengerpartra - Plitvicei tavak

Utazás keresés
Ország és régió kiválasztása
Részletes keresés
Kiruccanás a horvát tengerpartra - Plitvicei tavak - Horvátország - Plitvicei-tavak

Kiruccanás a horvát tengerpartra - Plitvicei tavak starstarstar

Kiruccanás a horvát tengerpartra - Plitvicei tavak
Közlekedés:-
Repülőtér-
Indulás:-
Ellátás:-
Ellátás
büféreggeli, igény szerint menüs vacsora: 2.700,- Ft/fő
Közlekedés
Autóbusz, felszállási helyek: Gyula*- Békéscsaba- Békés-Mezőberény- Gyomaendrőd- Mezőtúr- Szolnok- Budapest- Siófok-Nagykanizsa
* gyulai felszállás min. 10 fő jelentkezése esetén
Program
1. nap
Elutazás pénteken az esti órákban Gyuláról* és Békéscsabáról. Folyamatos utazás, útközben rövid pihenőkkel.

2. nap
Érkezés a horvát tengerpartra a reggeli órákban. Fürdőzés a Kvarner-öböl legszebb tengerparti üdülőhelyén, Crikvenicán. Crikvenica és a környező települések mára összenőttek és mintegy 15 km-en keresztül együtt alkotják a Crikvenicai Riviérát, Crikvenica központtal. A tengerparti üdülővárosban található a térség legszebb strandja, mely homokos/aprókavicsos, fokozatosan mélyülő, így kisgyermekes családok is bátran látogathatják. A tengerparton árnyas részek, több étterem, fajátszótér, zuhanyzó, WC található. A fizetős (homokos-kavicsos) strand (kb. 15 Kuna egész napra) mellett számos szabad strand is van, így mindenki válogathat a számára legmegfelelőbb között. A strandolás mellett a város egyéb lehetőséget is nyújt: kiépített sétányán, hangulatos belvárosában és híres piacán is eltölthetjük az időt. A városban van egy tengeri akvárium (35,-Kuna) is, ahol több mint 100 fajta, az Adriai tengerben és a trópusokon fellelhető halfajjal ismerkedhetünk.
Fakultatív kirándulásként ajánlunk egy 4 órás hajókirándulást: Egy kellemes egy órás hajózás után érkezik hajónk Krk szigetére, a hangulatos Vrbnik városkába, amely egy igazi kis mediterrán falu, egyben a sziget egyik legrégebbi települése. Számtalan kis macsaköves utcácskáját járva felkeressük a világ egyik legkeskenyebbnek tartott utcácskáját a Klancicot, mely mindössze 40 cm széles, majd megkóstoljuk a vrbnikiek híres borát is. Ezt követően visszatérés Crikvenica kikötőjébe. A program ára: kb. 120,- kuna/fő (helyszíni fizetés) Kora este, kellemesen elfáradva indulunk a Plitvicei tavakhoz közeli szálláshelyünkre.


3. nap
Reggeli után a gyönyörű természeti környezetben lévő Plitvicei Nemzeti Parkba teszünk látogatást.
„A horvát természet gyöngyszeme”-ként említett, a 1949-ben nemzeti parkká nyilvánított területen 16 tó található. A tavakat megszámolhatatlan zuhatag, vízesés, zúgó köti össze. Négyórás program keretében gyalogosan, kisvonaton és hajón tekintjük meg fantasztikus vízeséseit, kristálytiszta vizű tavait, csobogó forrásait. A csodálatos látvánnyal, élménnyel feltöltődve indulunk haza. Érkezés a késő esti/éjszakai órákban Békéscsabára és Gyulára*.

Az ár tartalmazza
1 éj szállás és reggeli költsége, útiköltség, idegenvezető költsége
Az ár nem tartalmazza
belépők költsége, fizetős (homokos-kavicsos) strand: kb. 15 Kuna, Biztosítás: 780,- Ft/fő
Plitvicei tavak felnőtt: 180 ,- Kuna (diák: 110 kuna/ diákigazolvánnyal, gyermek 18 éves korig 80,- Kuna/diákigazolvánnyal)


Nem található a szálloda áttekintése.

A GPS koordináták nem elérhetőek