Nagybánya - Máramaros sziget - Szaplonca

Nagybánya - Máramaros sziget - Szaplonca, Románia, Észak-Nyugat Románia, Máramaros, 2017-09-14, Félpanzió

Nagybánya - Máramaros sziget - Szaplonca

Nagybánya - Máramaros sziget - Szaplonca
Időpont:
2017-09-14 – 2017-09-18
Időpont változtatás
Időtartam:5 nap
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Félpanzió
Utazás száma:48281268
47 900 Ft (-0 %)
Szállás
4 éj Koltón, panziókban, vendégszerető magyar családoknál 2- 3-4 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás
félpanzió (reggeli, vacsora)
Közlekedés
Békéscsabáról légkondicionált nyugati típusú autóbusszal
Program
1. nap
Indulás a kora reggeli órákban Békéscsabáról, Mezőberény, Körösladány útvonalon, majd határt lépünk Borsnál. Továbbutazunk Nagykárolyba, ahol a Károlyi Kastély és a park megtekintése után rövid kitérőt teszünk Erdőd felé. Az erdődi kápolnában fogadott örök hűséget Petőfi Sándor és Szendrey Júlia Megemlékezünk a híres költőről, ill. a híres Júlia versekről is. Továbbutazunk Szatmárnémetibe -séta a belvárosban, Vécsey-ház, Tűzoltó-torony, Kölcsey Ferenc emlékhely megtekintése.
Az esti órákban érkezünk Koltóra. Vacsora, majd elfoglaljuk szállásunkat


2. nap
Reggeli után ismerkedés Koltóval, ellátogatunk a Teleki kastélyba, ahol Petőfi Sándor a mézes heteit töltötte. A kastélyban ma Teleki-Petőfi múzeum működik. Ezt követően Nagybányára utazunk, sétálunk a gyönyörűen helyre állított főtéren és megtekintjük az Erzsébet házat, melyet még Hunyadi János építtetett. Megtekintjük a tér egyik remekművét a középkori István-tornyot, valamint a Klastrom réten a falumúzeum berendezett paraszt házait, ellátogatunk a Nagybányai művésztelepre: a nagybányai festőiskola a modern magyar festészetet elindító mozgalom, mely az 1896-ban a nagybányai művésztelepen bontakozott ki. Utunkat a Gutin-hegység felé folytatjuk, mely a Keleti-Kárpátok része. A Bódi-tónál megállva lehetőségünk nyílik egy sétát tenni a tó körül majd libegővel felmenni a Fekete-hegy csúcsára (1200 m). A gyönyörű természeti környezetben fekvő tó és környéke a máramarosiak kedvelt kirándulóhelye, fentről csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. Visszatérünk szálláshelyünkre. Vacsora, szállás Koltón.

3. nap
Reggeli majd egész napos kirándulásra indulunk az Iza-völgyébe a jellegzetes máramarosi fatemplomok hazájába. Ellátogatunk Krácsfalvára, Farkasrévre (faragott nagykapuk, népviseletek), Deszére, ismerkedünk Jód és Izakonyha nevezetességeivel, Bárcfalván az UNESCÓ világörökség részét képező fatemplomot is meglátogatjuk. Vacsora, szállás, Koltón.

4. nap
Reggelink elfogyasztása után Szaploncára utazunk, melyet a népi képzőművészet élő múzeumaként emlegetnek: famívesek –kapuk, tornácok, gyönyörű szőttesek jellemzik e vidéket. Ellátogatunk a híres vidám temetőbe is, ahol a kékre festett közel 800 fejfa egészen más oldaláról világítja meg az elmúlást. Továbbutazunk Máramaros szigetére, itt egy rövid séta keretén belül ismerkedés a várossal, (főtér, börtön múzeum, Iza-Tisza összefolyás), majd visszaindulunk Aknasugatagon keresztűl Koltóra, majd egy hangulatos kerthelyiségben - egy zenés est keretében búcsúzunk Máramaros e csodás vidékétől.

5. nap
Reggeli után hazafelé indulunk a Szamos mentén, útközben megállunk Zsibon az (egykori Wesselényi-kastély, botanikus kert megtekintése), továbbutazva Zilahon a Wesselényi református kollégium épületét, Ady emléktáblát keressük fel, majd a Király-hágón rövid pihenőt tartva az esti órákban érkezünk haza.
Az ár tartalmazza
szállás, étkezés, autóbusz, idegenvezető, és program költségét
Az ár nem tartalmazza
belépők költségét
Kedvezmények
Nyugdíjas kedvezmény -5 %

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:
A Békés Tourist általános szerződési feltételeit elfogadom. Személyes adataim kezeléséhez az adatvédelmi szabályzat ismeretében hozzájárulok az ajánlatkérés elküldésével. Az adatvédelmi szabályzat itt található.

Az Ajánlatkérés elküldésével pontosítjuk Önnek az árakat és ellenőrizzük a szabad helyeket. Az Ajánlatkérés elküldése után értesíteni fogjuk a szabad helyekről és az irodánk lehetőség szerint (erről minden foglalásnál irodánk tájékoztatást adunk) opciós foglalást készítünk, további információkat nyújtunk Önnek a foglalás menetéről. Fel szeretnénk hívni figyelmét arra, hogy Ön, mint az üdülés megrendelője, egyben az összes lejjebb felsorolt résztvevőnek a képviselője is, mint mifelénk, mint az üdülés szervezője felé. Ezúton felvállalja az üdülés megrendeléséből származó pénzügyi tartozás fedezésének felelősségét. A foglalási lap elküldésével még nem jön létre az utazási szerződés, az csak a foglalásra küldött Foglalási visszaigazolásban leírt feltételek szerint, a részvételi díj előlegének vagy a teljes összegének irodánkhoz történő beérkezése után jön létre. 

A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.

Ha a honlapunkon véghezvisz egy rezerváció kérelmét, leellenőrizzük az aktuális kapacitást, a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező és nem kötelező illeték árát. Ahogy mindent leellenőriztünk és igazoltunk, azonnal értesítsük önt, megerősítsük a foglalását, és ez után elküldjük a kitöltött utazási szerződést és az iránymutatót, hogy kell mindent elintézni. Az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának lehetősége fenntartva

 A végleges árat az összes illetékkel beleértve, a távozások és érkezések pontos időpontját természetesen szívesen lekérjük önöknek a kérdéseik alapján. Az ár a repülőjegy és a kötelező illetékek árának változásával módosulhat (repülőtéri és biztonsági illetékek, üzemanyag pótdíj és hasonlók szerint). A pontos időt a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt pontosítsák. Hamarabb ezt nem tudjuk pontosan meghatározni.

 

 

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI