Nagybánya - Máramaros sziget - Szaplonca

Utazás keresés
Ország és régió kiválasztása
Részletes keresés
Nagybánya - Máramaros sziget - Szaplonca - Románia - Észak-Nyugat Románia - Máramaros

Nagybánya - Máramaros sziget - Szaplonca

Nagybánya - Máramaros sziget - Szaplonca
Közlekedés:-
Repülőtér-
Indulás:-
Ellátás:-
Szállás
4 éj Koltón, panziókban, vendégszerető magyar családoknál 2- 3-4 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás
félpanzió (reggeli, vacsora)
Közlekedés
Békéscsabáról légkondicionált nyugati típusú autóbusszal
Program
1. nap
Indulás a kora reggeli órákban Békéscsabáról, Mezőberény, Körösladány útvonalon, majd határt lépünk Borsnál. Továbbutazunk Nagykárolyba, ahol a Károlyi Kastély és a park megtekintése után rövid kitérőt teszünk Erdőd felé. Az erdődi kápolnában fogadott örök hűséget Petőfi Sándor és Szendrey Júlia Megemlékezünk a híres költőről, ill. a híres Júlia versekről is. Továbbutazunk Szatmárnémetibe -séta a belvárosban, Vécsey-ház, Tűzoltó-torony, Kölcsey Ferenc emlékhely megtekintése.
Az esti órákban érkezünk Koltóra. Vacsora, majd elfoglaljuk szállásunkat


2. nap
Reggeli után ismerkedés Koltóval, ellátogatunk a Teleki kastélyba, ahol Petőfi Sándor a mézes heteit töltötte. A kastélyban ma Teleki-Petőfi múzeum működik. Ezt követően Nagybányára utazunk, sétálunk a gyönyörűen helyre állított főtéren és megtekintjük az Erzsébet házat, melyet még Hunyadi János építtetett. Megtekintjük a tér egyik remekművét a középkori István-tornyot, valamint a Klastrom réten a falumúzeum berendezett paraszt házait, ellátogatunk a Nagybányai művésztelepre: a nagybányai festőiskola a modern magyar festészetet elindító mozgalom, mely az 1896-ban a nagybányai művésztelepen bontakozott ki. Utunkat a Gutin-hegység felé folytatjuk, mely a Keleti-Kárpátok része. A Bódi-tónál megállva lehetőségünk nyílik egy sétát tenni a tó körül majd libegővel felmenni a Fekete-hegy csúcsára (1200 m). A gyönyörű természeti környezetben fekvő tó és környéke a máramarosiak kedvelt kirándulóhelye, fentről csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. Visszatérünk szálláshelyünkre. Vacsora, szállás Koltón.

3. nap
Reggeli majd egész napos kirándulásra indulunk az Iza-völgyébe a jellegzetes máramarosi fatemplomok hazájába. Ellátogatunk Krácsfalvára, Farkasrévre (faragott nagykapuk, népviseletek), Deszére, ismerkedünk Jód és Izakonyha nevezetességeivel, Bárcfalván az UNESCÓ világörökség részét képező fatemplomot is meglátogatjuk. Vacsora, szállás, Koltón.

4. nap
Reggelink elfogyasztása után Szaploncára utazunk, melyet a népi képzőművészet élő múzeumaként emlegetnek: famívesek –kapuk, tornácok, gyönyörű szőttesek jellemzik e vidéket. Ellátogatunk a híres vidám temetőbe is, ahol a kékre festett közel 800 fejfa egészen más oldaláról világítja meg az elmúlást. Továbbutazunk Máramaros szigetére, itt egy rövid séta keretén belül ismerkedés a várossal, (főtér, börtön múzeum, Iza-Tisza összefolyás), majd visszaindulunk Aknasugatagon keresztűl Koltóra, majd egy hangulatos kerthelyiségben - egy zenés est keretében búcsúzunk Máramaros e csodás vidékétől.

5. nap
Reggeli után hazafelé indulunk a Szamos mentén, útközben megállunk Zsibon az (egykori Wesselényi-kastély, botanikus kert megtekintése), továbbutazva Zilahon a Wesselényi református kollégium épületét, Ady emléktáblát keressük fel, majd a Király-hágón rövid pihenőt tartva az esti órákban érkezünk haza.
Az ár tartalmazza
szállás, étkezés, autóbusz, idegenvezető, és program költségét
Az ár nem tartalmazza
belépők költségét
Kedvezmények
Nyugdíjas kedvezmény -5 %


Nem található a szálloda áttekintése.

A GPS koordináták nem elérhetőek