Nyaralás az Opatijai Riviérán Horvátországban

Utazás keresés
Ország és régió kiválasztása
Részletes keresés
Nyaralás az Opatijai Riviérán Horvátországban - Horvátország - Kvarner - Opatija

Nyaralás az Opatijai Riviérán Horvátországban starstarstar

Nyaralás az Opatijai Riviérán Horvátországban
Közlekedés:-
Repülőtér-
Indulás:-
Ellátás:-
Leírás
A horvát tengerpart hozzánk legközelebb fekvő tengerparti szakaszára invitáljuk. Szállásunk a tőlünk mindössze 700 km-re fekvő opatijai riviéra egyik gyöngyszemén, Lovranban lesz.A kellemes mikroklímájú Lovran közvetlen a tengerparton, Opatijával összeépülve, attól mindössze 5 km-re,az Ucka-hegy lábánál helyezkedik el. Középkori eredetű óvárosa, a Monarchiabeli épületekkel, gyönyörű villákkal, kacskaringós utcákkal és gazdag történelmi múlttal várja az idelátogatókat. Kikötője és pálmafás sétánya, a környező illatos babérligetek sajátos mediterrán hangulatot árasztanak,
több km hosszú tengerparti sétányán - mely Opatijával köti össze - kellemes sétát tehetünk.…
Szállás
Opatijai riviéra, H. Lovran 3 csillagos szálloda 2-3 ágyas, zuhanyzós szobáiban. Romantikus fekvésű és jó minőségű szállodánk egy gyönyörű mediterrán parkban, a kiépített saját tengerparti partszakaszától mindössze 50 m-re fekszik. Egyéb strandolási lehetőség Lovran számos öblében lehetséges.
Ellátás
büfé reggeli és menüs vacsora
Közlekedés
kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Gyula * - Békéscsaba - Mezőberény - Gyomaendrőd - Mezőtúr - Törökszentmiklós - Szolnok - Budapest
* gyulai felszállás min. 10 főtől!!
Program
1. nap
Kora reggeli indulás Gyuláról*/ Békéscsabáról Mezőberény, Gyomaendrőd, Mezőtúr, Törökszentmiklós, Szolnok, Budapest útvonalon. Elsőként a világhírű, Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb cseppkőbarlangját keressük fel Postojnán, melynek barlangrendszere több mint 20 km. hosszú. A csodálatos cseppkőképződményeket részben gyalog, részben kisvonattal tekinthetjük meg. Továbbutazunk a tengerpart felé, a szállás elfoglalása Lovranban, majd vacsora.

2. nap
Reggeli után gyalogos városnézésre indulunk Lovranban, a történelmi városrészben megtekintjük a Sv. Jure Plébánia templomot, kis gótikus templomot, a középkori eredetű régi Városházát és a Szentháromság kápolnát. Elsétálunk a Villa Flórához is, ahol hosszú időn keresztül híres festőművészünk Feszty Árpád is élt. Szabadprogram keretében lehetőség van sétát tenni a Lovran felé magasodó sziklafalon, ahonnan gyönyörű rálátás van az óvárosra és a hegyoldalon megmaradt illatos örökzöld babérerdőkre.

3. nap
Szabadprogram, üdülés, pihenés a tengerparton

4. nap
Szabadprogram a tengerparton vagy vegyen részt Opatija - Krk szigeti túránkon: kirándulásunk első állomása Opatija. Kellemes klímája, gyönyörű fekvése miatt már az Osztrák-Magyar Monarchia idején is kedvelt üdülőhely volt, a gazdag arisztokraták elegáns villákat építettek itt, melyek ma luxusszállodákként üzemelnek. A város legpatinásabb épületei a hangulatos tengerparti promenádján helyezkednek. Séta, rövid szabadprogram. Következő állomásunk Krk városa, a bazilika és a városfalak megtekintése után a hangulatos Vrbnik városkát látogatjuk meg, mely egy igazi kis mediterrán falu, egyben a sziget egyik legrégebbi települése is. Krk sziget keleti részén, egy a tengerszint fölé meredeken emelkedő magas sziklán fekszik, csodálatos rálátással a tengerre. Sétálunk a zegzugos utcácskáin, felkeressük népszerű látványosságait, Szent Mária plébánia templomot, harangtornyot és hangulatos főtérét. Megkeressük a világ egyik legszűkebb utcáját a Klancicot, amely mindösszesen 40 cm széles. Kellemesen elfáradva egy hangulatos borozóban megkóstoljuk az Isztria legjobb borát, a vrbniki bort, a környékre jellemző híres fügepárlatot is, ami mellé szárított sonkát, sajtot is felszolgálnak (itt a helyi termékekből vásárlásra is nyílik lehetőség). A késő délutáni órákban visszautazunk Lovranba. (A program ára: 28,- Euro/fő)

5. nap
Üdülés, pihenés a tengerparton.

6. nap
Üdülés, pihenés vagy fakultatív kirándulásra indulunk és az Isztriai félsziget híres üdülővárosaival ismerkedünk. Először Rovinjba látogatunk, melynek hangulatos óvárosát a híres Szt. Eufémia templom uralja, melyet az Isztriai félsziget legszebb barokk műemlékének tartanak. Sétálunk a hangulatos macskaköves belvárosi utcácskákon, majd Rovinj kikötőjében hajóra szállunk. Egy kb. kétórás panoráma hajókirándulás keretében a Rovinj környéki hangulatos szigetvilággal ismerkedünk: Szt. Katerina, Piruzi, Szt. Andrew, Szt. Ivan, ha szerencsénk van delfinekkel is találkozhatunk utunk során. Továbbutazva Pulában időzünk, ahol híres ókori Amfiteátrumot tekintjük meg az 1. századi ókori építmény véres gladiátorküzdelmek helyszíne volt, napjainkban rangos koncert és fesztiválhelyszín. Visszaútban felkapaszkodunk az Ucka vonulatai között megbúvó hangulatos középkori kisvároshoz Labinhoz is. A dombtetőn megépült városkából páratlan a kilátás. (Program ára: 36.- Euro/fő)

7. nap
Reggeli, majd búcsút veszünk a Kvarner - öböltől, hazautazás. Rövid pihenők közbeiktatásával érkezés Békéscsabára az esti órákban.
Az ár tartalmazza
utazás költségét, az idegenvezetést és a szállást ellátással
Az ár nem tartalmazza
fakultatív programok és belépők költségét,
üdülőhelyi illetéket: 2.600,- Ft/fő, stornó biztosítást: 1,6 %,
baleset, betegség és poggyászbiztosítást: 3.120,- Ft/fő
Egyágyas felár: 15.400,- Ft/fő, 3. ágyon: -10 % kedvezmény
Kedvezmények
3. ágyon -10 % kedvezmény


Nem található a szálloda áttekintése.

A szálló ábrázolása a térképen csak informatív jelegű, nem garantált a pontossága.